Fashiontrends 2020

 Hoi,

Welkom op een nieuwe blog. 

We staan aan het begin van 2020 en dus leek dit me het perfecte moment om eens een duik te nemen in de fashiontrends die dit jaar verwacht worden. Niet dat ik me daar aan hou, maar ik vind het altijd wel leuk om te zien wat voor creaties er over de catwalk gingen en wat we kunnen verwachten.

 

Voor we er echt induiken is het misschien handig om te weten dat je de fashiontrends globaal in drieën kan verdelen, kleur/print, stofsoort en modellen.

Laten we beginnen bij mijn meest favoriete categorie, kleur! Hoe kan het ook anders, wie al eens een kijkje nam op mijn website en facebookpagina zal niet heel verbaasd zijn als ik vertel dat ik hou van kleur en prints. Mazzel voor iedereen die dat ook leuk vindt, want kleur gaan we zeker terug zien! Knalrood, saffraan geel, blauw, mint/aquagroen, donkergroen, koraal roze, lichtblauwe denim, oranje, aquablauw, kaneel, en een warme paarse kleur. Kortom, keuze genoeg dit jaar als je graag de modetrends volgt. En mazzel voor mij, want dat betekent dat ik dit jaar iets minder eigenwijs kan zijn? . Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze combinatie? Ik weet het wel hoor voor de aankomende zomer?

Prints zoals ik ze in de webshop heb, denk aan voertuigen, disney, dieren zoals bijvoorbeeld ijsberen zien we natuurlijk niet op de catwalk. Maar wat we wel zien is, is dat de polkadots/stippen helemaal hip worden dit jaar. En dat is wederom goed nieuws voor mij en ook voor jullie, want laat ik nu gewoon al vier kleurtinten dots hebben in french terry en twee tinten in tricot! Alsof ik het wist toen ik deze inkocht. En stom toevallig ook nog eens de trendkleuren paars, aqua en donkergroen. Wat een mazzel hé, zo aan het begin van het jaar?

Zo nu we weten wat de kleuren gaan worden, is het tijd voor de stofsoorten. Overigens zul je het meerendeel daarvan bij mij niet vinden, maar ik vind het leuk om daar toch heel even wat over te vertellen?.

Wat zagen we zoal op de catwalk? Er was leer in diverse heldere kleuren, maar er waren ook bij alle ontwerpers heel veel soepele vrouwelijke stoffen te zien zoals satijn. Super elegant en perfect voor mooie jurken. Maar dat was het natuurlijk nog niet, ook de netstof is weer helemaal hot dit jaar evenals franjes. En laat dat laatste nou iets zijn waar ik wel graag aan mee doe. Hoe of wat precies weet ik nog niet, maar het is zeker wel iets wat ik dit jaar terug wil laten komen in de collectie.  

Tot slot kijken we nog even snel naar de modellen. Er waren echte zakelijke outfits, denk aan nette broeken met blazers, fleurige leren jasjes maar er waren ook de hotpants die dit jaar nog net een beetje korter lijken te zijn geworden en dan hebben we ook nog de korte nettopjes. Gelukkig heb ik nog geen puberende dochter in huis die in niets verhullende kleding de straat over wil omdat het in de mode is? Scheelt weer discussies. Voor degene die al wel puberende dochters hebben, succes?

Nu is het net alsof ik de hele catwalk outfits verschrikkelijk vond, maar dat is natuurlijk niet zo. Alhowel het merendeel wel een beetje ver van mijn smaak af ligt, kan ik de ruffles die ook te kust en te keur te zien waren wel enorm waarderen. Er ligt dan ook een heel tof nieuw modelletje jurk klaar. Alleen nog even wachten tot alles compleet is voor de nieuwe collectie. Daarna laat ik alles fotograferen en gaat de jurk de webshop in?. Natuurlijk kun je ook die jurk straks in jouw favoriete stof bestellen.

Ik kan nog uren door kletsen, maar liever nog ga ik lekker aan de gang met alle inspiratie die ik hiervan kreeg, daarom ga ik er nu een einde aan schrijven?. Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze blog en ben benieuwd naar wat jullie aanspreekt van de fashiontrends voor dit jaar. Laat je het weten in een reactie?

En voor ik deze blog echt afsluit wil ik nog even vragen om jullie hulp. Ik doe dit jaar namelijk mee aan de webwinkel award 2020 en zou heel graag in de top 3 eindigen, dus mochten jullie 10 seconden over hebben, willen jullie dan op me stemmen? Het kost echt maar 10 seconden en je hoeft geen gegevens achter te laten. Stemmen kan door op de link hieronder te klikken.

Stem op Hip en Eigenwijs

Dankjewel weer voor het lezen en als je gestemd hebt, ook dankjewel voor het stemmen natuurlijk en ik kijk echt uit naar jullie reacties dus kom maar op en laat me weten wat je van fashiontrends vindt.

Liefs Joyce❤?

6 Reacties

 1. Qels

  Bedankt voor je blog! Ik vind het ook altijd fijn om te weten welke kleuren in de mode zijn… Dan weet ik tenminste precies welke trends ik negeer;)
  Dat met drie franjes lijkt me wel grappig ja… Je maakt toch wel eens dit shirts met ruffles of rushes over de borst of langs de arm? Als je in plaats daarvan zo’n zelfde reep stof zou doen en die heeeeel vaak inknippen en net als de rushes eraan zetten? De meeste tricot rafelt niet, zou dat een idee zijn? Hoewel dat inknippen misschien wel heel veel werk is?

  Antwoord
  • Joyce Molendijik

   Altijd fijn om te weten hoe eigenwijs je bent ten opzichte van de trends?. Ik zou inderdaad gewoon een lap tricot ertussen zetten en die inknippen. En als je ze aan de onderkant wil gewoon het shirt verlengen en inknippen vanaf de onderkant. Scheelt je weer zoomen ook?

   Antwoord
 2. Anja

  Leuk om te zien, dat de stippen in de mode komen. Ben benieuwd wat jij ervan gaat maken?

  Antwoord
  • Joyce Molendijik

   Niet verder vertellen, maar ik ga eerst met de ruffles en franjes aan de gang. Speciaal verzoek van de jongedame des huizes❤️

   Antwoord
  • Simone

   Ik hou echt van die franjes! Heb nu ook zoiets aan haha

   Antwoord
   • Joyce Molendijik

    Ik ook hoor, staat zo lekker vrolijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *