Actuele verzend- en levertijden

Aangepaste verzending en bezorgmogelijkheden

Hieronder lees je alles wat je moet weten over de verzending van je bestelling nu heel veel landen aangepaste maatregelen hebben genomen in de strijd tegen het Coronavirus.

Het gaat daarbij vooral om de stoffen en fournituren. Custom made bestellingen hebben dezelfde levertijd als normaal.

Verzenddagen

In de strijd tegen het Coronavirus draag ook ik als bedrijf en mens graag mijn steentje bij. Daarom heb ik tijdelijk een aanpassing in de dagen waarop pakketjes worden aangeboden bij PostNL. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het ‘social distancing’ zoals het kabinet dit nu met een mooi woord noemt.

In plaats van 6x per week verstuur ik daarom de pakketjes nu 3x per week. Zo beperk ik de momenten waarop het risico van besmetting en/of verspreiding kan plaats vinden. Daarnaast bied ik de pakketjes niet meer tegen vijven aan, omdat op dit tijdstip vrijwel alle bedrijven hun pakketten aanbieden. Dan is het superdruk en staan veel mensen bijna op elkaars neus. Aankomende weken breng ik de pakketten daarom op de verzenddagen weg op rustigere tijdstippen.

Onderstaand een overzichtje zodat je weet wanneer je bestelling kunt verwachten.

Bestellingen gedaan tussen zondagavond 19.00 en dinsdagavond 19.00 uur worden op woensdag verzonden.

Bestellingen gedaan tussen dinsdavond 19.00 en donderdagavond 19.00 uur worden vrijdag verzonden.

Bestellingen gedaan tussen donderdagavond 19.00 uur en zondagavond 19.00 uur worden op maandag verzonden.

Ik begrijp dat dit niet voor iedereen ideaal is, we willen tenslotte allemaal zo snel mogelijk onze bestelling in huis hebben. Maar in de strijd tegen Corona denk ik dat we allemaal ons best moeten doen en dat kleine beetjes helpen. Ik vertrouw er dan ook op dat jullie hiervoor begrip hebben❤

Wijze van aanbieding vanuit PostNL

PostNL heeft aangegeven vooralsnog gewoon door te gaan met verzending van pakketten binnen Nederland en België. Wel zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen en zitten er kleine gevolgen aan de lockdown die België heeft afgekondigd. Wat dit precies betekent voor jouw bestelling lees je hieronder.

De bezorging van pakketen ondervindt op dit moment (nog) geen vertraging. Dat betekent dat je pakketje (op een uitzondering na) doorgaans binnen 1 á 2 dagen bezorgd wordt nadat het verzonden is.

Wel is er een verandering in de wijze van aanbieden. Vanaf heden zal de pakketbezorger bij u aanbellen, het pakketje op de grond plaatsen en 1,5 meter afstand nemen. Doet u niet open, neemt de pakketbezorger uw pakket mee terug en doet een tweede bezorgpoging op een ander moment of een andere dag. Als het regent zal de pakketbezorger u vragen de deur open te houden en afstand te nemen van de deur. Zodra u op voldoende afstand bent zal hij of zij het pakketje in uw deuropening zetten. Zodra de pakketbezorger weer op 1,5 meter afstand is kunt u het pakketje verder mee naar binnen nemen.

Aangetekende zending

Als u een aangetekende zending ontvangt zal de pakketbezorger het pakketje neerzetten en afstand nemen. Zodra u de deur open doet zal de pakketbezorger toestemming vragen om namens u te tekenen. Indien u akkoord geeft zal hij of zij tevens om de laatste drie cijfers van uw legitimatiebewijs vragen. Deze drie cijfers worden bij de zending genoteerd. Met het doorgeven van de laatste drie cijfers van uw legitimatiebewijs bevestigt u de ontvangst van uw pakket.

Verzending België

Ook tijdens de lockdown gaat de verzending door, echter zijn door de lockdown wel diverse PostNL afhaalpunten in België gesloten. Op dit moment zijn er (nog) geen vertragingen in de verzending. Dat wil zeggen dat u uw pakket doorgaans binnen 1 0f 2 dagen zal worden aangeboden nadat het verzonden is (zie ook het kopje verzenddagen bovenaan dit bericht)

Pakketen worden twee maal bij u aan de deur aangeboden. Bent u niet thuis, dan wordt deze naar de dichtsbijzijnde afhaallocatie gebracht die nog open is. Houd er dus alstublieft rekening mee dat als u niet thuis bent, u mogelijk dat u verder moet rijden voor uw pakket dan normaal. Hier kan PostNL helaas niets aan doen, omdat ook zij zich aan de opgelegde regels moeten houden.

Vanaf heden belt uw pakketbezorger bij u aan. Hij zet het pakketje op de grond en neemt 1,5 meter afstand. Doet u niet open doen, neemt de pakketbezorger uw pakket mee terug en zal deze een tweede bezorgpoging doen op een ander moment of een andere dag. Als het regent zal de pakketbezorger u vragen de deur open te houden en afstand te nemen van de deur. Zodra u op voldoende afstand bent, zet hij het pakketje in uw deuropening. Zodra de pakketbezorger weer op 1,5 meter afstand is kunt u het pakketje verder mee naar binnen nemen.

Aangetekende zending België

Indien u een aangetekende zending ontvangt, zal de pakketbezorger het pakketje neerzetten en afstand nemen. Zodra u de deur opendoet zal de pakketbezorger toestemming vragen om namens u te tekenen. Als u akkoord geeft zal hij of zij u om de laatste drie cijfers van uw legitimatiebewijs vragen. Deze drie cijfers worden bij de zending genoteerd. Met het doorgeven van de laatste drie cijfers van uw legitimatiebewijs bevestigt u de ontvangst van uw pakket.

Afhalen

Op dit moment is afhalen op afspraak nog wel mogelijk. Mocht 1 van mijn gezinsleden of ik zelf klachten krijgen, zal deze optie direct komen te vervallen. Ik verzoek u ook vriendelijk zelf ook uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Bent u verkouden, heeft u lichte klachten of bent u in contact geweest met iemand die besmet is met het Coronavirus?

Dan verzoek ik u vriendelijk een afspraak voor het ophalen te maken nadat u 24 uur geen klachten meer heeft ondervonden. Ik volg hierin de richtlijnen van het RIVM. Mocht op enig moment blijken dat deze 24 uurs klachtenvrijregel verandert, zal dit ook gevolgen hebben voor het afhalen en vermeld ik dit hier zo snel mogelijk.

Heeft u toch nog vragen over de verzending of levering, twijfel niet en neem gerust contact met me op via de mail. U kunt mij mailen op joyce@hipeneigenwijs.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *